Megan Rapinoes reaktion efter sin straffmiss har blivit en snackis. Foto: Bildbyrån

Donald Trump hånar Megan Rapinoe efter uttåget: ”Snygg straff”

Uppdaterad
Publicerad

Megan Rapinoes reaktion efter sin straffmiss mot Sverige har blivit en snackis.

Stjärnan skrattade medan hon vandrade tillbaka till sina lagkamrater.

– Snygg straff, skriver ex-presidenten Donald Trump hånfullt på sin sociala plattform Truth Social.

I skuggan av den svenska glädjen avslutades ett långt kapitel i amerikansk fotboll under gårdagen. VM-hjälten från 2019, Megan Rapinoe, avslutade sin karriär med att missa sin straff.

Reaktionen efter missen har blivit en snackis i hemlandet där veteranen sågs skratta på sin väg tillbaka till lagkamraterna.

– Nu en missad straff och med hennes rutin att gå fram i det läget och att inte kunna hålla nerverna i styr. Man såg nästan som ett leende men på ett ledsamt sätt mot sig själv. Det är klart att det är ett tråkigt slut, säger SVT Sports expert Hanna Marklund i Morgonstudion.

Dubbla VM-guld och ett OS-guld

En 17 år lång landslagskarriär med dubbla VM-guld och ett OS-guld är nu över och Marklund säger att stjärnan även har varit en viktig frontfigur utanför planen.

– Det är en spelare som har betytt så mycket för USA som har klivit fram kopplat till politiska frågor som jämställdhet där hon verkligen har tagit kampen.

Hånas av Trump

Ex-presidenten Donald Trump var inte speciellt imponerade efter uttåget.

”Den chockerande och totalt oväntade förlusten mot Sverige är en symbol för vad som håller på att hända med vårt land under skurken Joe Biden”, skriver Trump på sin sociala plattform Truth Social.

77-åringen riktar även en hånfull känga mot Megan Rapinoe.

”Snygg straff, Megan”, skriver han.

Se höjdpunkter från fotbolls-VM i SVT Play.

Se även: Lina Hurtig skickade Sverige till VM-kvartsfinal efter stor förvirring

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.