Wayne Rooney och Gylfi Sigurdsson, numera lagkamrater i Everton, under EM i fjol. Foto: TT Nyhetsbyrån

Här är Evertons nya storvärvning

Uppdaterad
Publicerad

En av sommarens mest utdragna affärer roddes under onsdagen i hamn. Everton öppnar plånboken och gör sin dyraste affär någonsin när man värvar Gylfi Sigurdsson från Swansea.

– Han hade riktigt bra säsonger i Swansea och är i mina ögon en av de bästa på sin position i Premier League, säger tränaren Ronald Koeman.

Liverpool-klubben har inte gått ut med någon officiell transfersumma men bekräftar att det är ett transferrekord för klubben. Den tidigare toppnoteringen var när Romelu Lukaku värvades för 31,8 miljoner pund.

Ansluter till en rad offensiva nyförvärv

En affär som visat sig lyckad. Lukaku såldes nyligen till Manchester United, enligt uppgifter landade prislappen på 75 miljoner pund. En inkomst som i högsta grad har bidragit till att Everton lyckats knyta till sig Wayne Rooney, Sandro Ramirez och Davy Klaassen under sommaren.

Gylfi Sigurdsson, tongivande i det isländska landslaget, är en poängspelare av rang. Nio mål och 13 assist blev det i Swansea förra säsongen. Kontraktet sträcker sig över fem säsonger.

– Jag hoppas kunna fortsätta göra mål för laget och bidra till att vi når de mål vi satt upp i klubben, säger Sigurdsson till klubben hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.