Fläktarna placerades ut på Parc des Princes under fredagen. Foto: Frida Östberg/BILDBYRÅN

Här är fläktarna som ska rädda gräsmattan i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara Tyskland som står för motståndet i kvartsfinalen – det är värmen också. Nu har arrangören tvingats ställa ut fläktar för att rädda planen från värmen.

– Det kommer absolut att påverka spelet, man fattar konstiga beslut, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

Runt planen i Rennes har Fifa placerat ut stora fläktar. Det är inte för att svalka publiken, utan för att gräsmattan inte ska hinna torka ut.

– Alla som jobbar här inne ställer sig framför fläktarna så fort de får möjlighet, meddelar Östberg, som själv har erfarenhet av att spela i extrem hetta, och fortsätter:

– Det bränner i luftrören och man fattar väldigt konstiga beslut. Hjärnan fungerar inte som vanligt.För att inte spelarna ska bli för dränerade inför kvartsfinalen mot Tyskland har det svenska lägret satsat på smoothies för vätskepåfyllning. Och Östberg tror att det kan bli semifinal för Sverige

– Det här tyska laget ska vara som bäst om 3-5 år, det har de själva sagt. Det märks, för de är inte helt samspelta och om jag ska vara ärlig så är de också stundtals nonchalanta i sitt spel.

– Tyskland är ruggigt bra på att återerövra bollen, så Sverige får inte slarva med första passningen. Den första kvarten är viktigast ikväll.

Matchen drar igång 18.30 i TV4 men går att följa via vår liverapportering här på sajten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.