Caroline Seger tillbaka till VM-kvalet – Asllani missar Foto: Bildbyrån

Här är Sveriges uttagna VM-kvaltrupp

Uppdaterad
Publicerad

Peter Gerhardsson släppte idag truppen till VM–kvalmatcherna mot Finland och Slovakien.

Med i truppen finns både Stina Blackstenius och Caroline Seger som varit osäkra på grund av skador.

Fattades gjorde dock Kosovare Asllani som inte är redo för spel ännu trots att hon kommit igång med träningen.

Rapporterna om Kosovare Asllani är att hon är igång med träning. Men hon fanns inte med när förbundskapten Peter Gerhardsson presenterade VM-kvaltruppen inför de kommande två matcherna.

– Hon är tillbaka på fotbollsplanen och stegrar sig, men efter den medicinska bedömningen fick jag rapporten att hon inte kommer vara spelbar under den här perioden. Då hamnar jag inte ens i någon diskussion, det får bli så den här gången. Vi får hoppas på att hon så snabbt som möjligt är tillbaka på planen, säger Gerhardsson till SVT sport.

Kaptenen tillbaka

Stina Blackstenius missar morgondagens match med klubblaget Häcken, men hon fanns med i dagens trupp.

– Prognosen är att hon inte är spelbar imorgon. Vi har match nästa torsdag, så vi får se på måndag på träningen var hon är i sin rehabfas. Vi vet väldigt lite om det just nu, säger Gerhardsson.

Med fanns även Caroline seger som missade den senaste matchen på grund av skada. En betydande spelare som Gerhardsson själv uttryckte som viktig för laget.

– Hon är en viktig spelare, men ibland är det så att viktiga spelare är borta och vi visade senare att det fungerade med de som var på planen. Sen är det givetvis bara positivt att hon är tillbaka,. Jag tror att Caroline både som person och spelare är jätteviktig och det har visat sig under alla de här åren både jag varit här och även innan mig, säger Gerhardsson.

Sverige möter Finland hemma den 25 november, matchen sänds i SVT.

KLIPP: Gerhardsson: ”Jätteviktig spelare”

Truppen består av 26 spelare

Målvakter: Jennifer Falk, Hedvig Lindahl, Zecira Musovic.

Backar: Jonna Andersson, Emma Berglund, Nathalie Björn, Magdalena Eriksson, Nilla Fischer, Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Emma Kullberg, Elin Rubensson.

Mittfältare/Forwards: Filippa Angeldahl, Anna Anvegård, Hanna Bennison, Stina Blackstenius, Rebecka Blomqvist, Filippa Curmark, Lina Hurtig, Sofia Jakobsson, Madelen Janogy, Johanna Rytting Kaneryd, Olivia Schough, Caroline Seger, Julia Zigiotti Olme.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.