Här debuterar Olsen för Roma

Nu har landslagskeepern Robin Olsen spelat sin första match för sin nya klubb.

Och det blev vinst mot Barcelona men insläppt mål redan efter fem minuter.

En vecka efter att han skrev på för den italienska storklubben Roma vaktade Robin Olsen i natt, svensk tid, målet i träningsmatchen mot Barcelona.

På NFL-laget Dallas Cowboys hemmaarena i Texas stod svensken i mål i första halvlek, särskilt länge fick han inte hålla nollan. Efter sex minuters spel kombinerade sig Barca snyggt fram och med en djupledsboll i huvudhöjd överlistade anfallaren Munir El Haddadi Romabacklinjen och en frispelad Rafinha som tryckte bollen förbi Olsen, och 1-0 Barcelona.

”Det fanns inte mycket att göra för Olsen vid 1-0-målet. Men den svenske målvakten räddade sig själv kort därefter, i den nionde minuten, då han hindrade Malcom från att utöka ledningen”, skriver italienska tidningen Corriere Dello Sport.

Ersattes i andra halvlek

Barca hade fyra skott på mål under den första 45:an, och innan halvtidsvilan fick Olsen se sitt lag kvittera. Nyförvärvet Justin Kluivert, son till legendaren Patrick, tog sig snyggt fram nere vid kortlinjen och passade in till Stephan El Shaarawy som enkelt bredsidade in 1-1. En halvlek blev det alltså för Olsen i debuten, till andra halvlek ersattes han av Antonio Mirante.

Anfallaren Malcom, som ju var klar för Roma innan Barcelona kapade affären som gjorde att brassen gick till La Liga-giganten i stället, gav sedan spanjorerna återigen övertaget med ett ledningsmål i den 49:e minuten.

Men sedan totalvände matchen på nio minuter. För från matchminut 77 till 86 gjorde Roma tre mål – Alessandro Florenzi, Bryan Cristante och Diego Perotti – och Olsen blev en vinnare i debuten, seger med 4–2 för Roma.

Om en vecka spelar Roma nästa träningsmatch, då väntar regerande Champions League-mästarlaget Real Madrid på Metlife-stadion i New Jersey.

Se höjdpunkterna från Olsens debut i spelaren ovan.