Här dansar de finska landslagsspelarna den klassiska finländska dansen ”letkajenkka” på flygplanet. Foto: Harri Ahola (Privat)

Här firar Finland på flyget hem – piloten hotade med att landa i Riga

Uppdaterad
Publicerad

I fredags blev Finlands fotbollsherrar klara för sitt första mästerskap genom tiderna då de slog Liechtenstein hemma. Trots att de förlorade i Grekland igår så firade man med sång och dans på flygplanet hem.

– Jag skulle vilja att den här flygresan aldrig tar slut, sade lagkapten Tim Sparv enligt Ilta-Sanomat.

Då Finland landade väntade ett firande med supportrarna på Medborgartorget i centrala Helsingfors.

– Det känns väldigt viktigt att vi får fira det här. I fredags såg vi hur mycket det betyder för finländsk fotboll. Det blir kul att få en sista kväll med laget innan vi åker tillbaka till våra klubblag, säger Teemu Pukki till Yle.

Till tonerna av Kirkas 80-talshit Hengaillaan dansade spelarna den klassiska finländska dansen ”letkajenkka” på flygplanet och det uppskattades inte av piloten som hotade med att landa i den lettiska huvudstaden Riga istället för Helsingfors.

– Jag har fått veta att vissa i planet inte följer instruktionerna. Just nu kan vi inte fortsätta med våra förberedelser inför landningen och om vi inte kan landa inom en viss period så måste vi åka någon annanstans, ska piloten ha sagt enligt Iltalehti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.