Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosengård cupmästare efter förlängningsdrama. Foto: Bildbyrån

Här får Rosengård ta emot pokalen – säkrade fjärde cupguldet

Uppdaterad
Publicerad

Senast Rosengård vann Svenska cupen var 2018. I kväll, efter ett dramatiskt prestigemöte med Häcken, fick laget lyfta Susanne Erlandssons pokal inför hemmapubliken på Malmö IP.  

– Nu är jag hes och har kramp överallt, det blir skönt att vila sen, säger kvällens lagkapten Emma Berglund med ett leende. 

Det var en både upprymd och på samma gång trött Emma Berglund som mötte SVT:s reporter efter matchen. Toppmötet mellan svensk damfotbolls just nu två bästa lag avgjordes först i andra förlängningskvarten, när ett omdiskuterat mål av tyska inhopparen Stefanie Sanders bedömdes gå över mållinjen.

– Jag känner glädje såklart. Det var en riktigt rolig match att spela och det var mycket som hände därute, jag hoppas det var kul att titta på, säger Emma Berglund.

”Vi gav och vi tog därute”

Den landslagsmeriterade 33-åringen var för kvällen lagkapten i Rosengård, då en överbelastad Caroline Seger i behov av vila började på bänken och byttes in först i slutskedet.

Häcken var klart starkare i första halvlek, med många rusher och hög press. Men Rosengård jobbade sig in i matchen och i andra halvlek var matchbilden det omvända – där hemmalaget öste på med chanser och hade stort bollinnehav.

– Vi gav och vi tog därute båda lagen och då är det ju desto skönare att vinna till slut, säger Berglund.

Fjärde cupsegern för Rosengård

Hur viktigt är det att gå vinnande från en såhär tuff match?

– Självklart är det viktigt för moralen och för alla spelare som verkligen ger allt därute. Det betyder extra mycket att vi lyckas komma tillbaka från ett underläge.

Cupsegern är Rosengårds fjärde, efter ha vunnit tre raka cuptitlar mellan 2016 till 2018.

Svenska cupen damer

FC Rosengård

2 - 1

1-1 (Fulltid)

BK Häcken FF

Malmö IP, Malmö
Publik: 1839
Domare: Sara Persson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.