Här gör Christian Eriksen comeback efter hjärtstoppet

Uppdaterad
Publicerad

Christian Eriksen har återvänt till fotbollsplanen.

Mittfältaren spelade sin första match sedan hjärtstoppet när Brentford besegrade Southend med 3–2 i en vänskapsmatch – och dansken bidrog direkt med en assist, bland annat.

Inför mötet sade dansken, som fyllde 30 på måndagen, att han inte varit rädd för att återvända till planen.

– Nej, hade jag haft någon rädsla så hade jag inte gjort comeback. Om jag inte var helt dedikerad och kände att jag kunde lita på läkarna, lita på mitt hjärta, lita på pacemakern, då skulle jag inte göra det här, sade Eriksen på presskonferensen.

Comeback på alla hjärtans dag

Och på måndagen, alla hjärtans dag, var dansken tillbaka i spel för första gången sedan premiärmatchen i EM mot Finland den 12 juni, då han kollapsade med hjärtstopp.

Han var med från start och fick spela 60 minuter innan han blev utbytt.

Assist direkt

Enligt klubbens hemsida klev dansken direkt in som en naturlig del av mittfältet. Han lyckades få med sig en assist i mötet, efter att ha spelat fram till Jose Dasilvas kvitteringsmål (1–1). Han ska även ha varit nära att själv noteras i målprotokollet två gånger, men skotten stoppades av Frank Onyeka i Southend-målet.

Eriksen har haft en lång och tuff väg tillbaka efter händelsen i somras. Han tvingades att lämna Inter då den italienska proffsfotbollen har regler som inte tillåter att spelarna har hjärtstartare – men skrev den 31 januari på för Premier League-klubben Brentford.

ARKIV: Eriksens första intervju sedan hjärtstoppet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.