Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här ser Viktor Gyökeres rött direkt. Foto: Viaplay

Här ser Viktor Gyökeres rött direkt

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Gyökeres har aldrig blivit utvisad.

Fram tills nu.

I Europa League-gruppspelet fick svenske landslagsstjärnan rött kort i den åttonde matchminuten.

Se situationen där Viktor Gyökeres fick rött kort i spelaren ovan.

Sporting Lissabons blågula anfallare försökte vinna bollen i en duell med Rakóws mittback Zoran Arsenic. Viktor Gyökeres träffade lagkaptenens häl med dobbarna och domaren Anastosios Papapetrou gav svensken en varning.

Europa League

Men situationen videogranskades – och efteråt ändrades det till ett rött kort för Gyökeres. Sporting med tio man resten av matchen.

Tappade poäng i slutet

25-åringen, som har gjort succé för sin nya portugisiska klubb med åtta mål på nio matcher i ligan och Europa League, har inte visats ut tidigare under sin karriär. 2017, när han spelade för BP i superettan, var han avstängd i en match efter sitt tredje gula kort för säsongen.

Trots att Sporting spelade tio mot elva så tog de ledningen mot polska Raków. Som kvitterade till slutresultatet 1-1 i slutet av matchen.

Gyökeres Sporting ligger tvåa i sin grupp efter halva Europa League-gruppspelet, tre poäng upp till Emil Holms Atalanta.

UEFA Europa League

Raków Czestochowa logo

Raków Czestochowa

1 - 1

Sporting CP logo

Sporting CP

ArcerolMittal Park, Sosnowiec
Publik: 10518
Domare: Anastasios Papapetrou

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet