Alexander Isak. Foto: Bildbyrån

Fyrfaldig målsuccé för Alexander Isak

Efter en ljummen första vår i Borussia Dortmund har Alexander Isak gjort sina fyra första mål för det tyska storlaget. Samtliga i söndagens träningsmatch mot Erfurt.

Han satt kvar på bänken hela matchen när Dortmund förlorade supercup-finalen mot Bayern München i lördags. När tränaren Peter Bosz dagen därpå lät sin andrauppställning spela mot tredjedivisionslaget Rot-Weiss Erfurt svarade 17-åringen med hela fyra mål.

twitter

Isak smet mellan mittbackarna och kvitterade Erfurts 1-0-ledning med sitt första mål. Tidigt i andra halvlek petade han in 3-2 efter en löpduell. Tio minuter senare fullbordade han sitt hattrick genom att påpassligt styra in 4-2. Men den reslige anfallaren var inte klar där. I den 88:e matchminuten satte han sitt fjärde mål för dagen och fastställde slutresultatet, 5-2.