Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Inför cupfinalen fördubblas säkerhetspersonalen. Foto: Bildbyrån

Inför cupfinalen Malmö FF – Djurgården: ”Fördubblar säkerhetspersonalen”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF mötte AIK i en högriskmatch i allsvenskan i söndags inför en utsåld arena. I morgon spelar MFF final mot Djurgården i svenska cupen på samma arena.

– Säkerhetspersonalen kommer att fördubblas, säger Svenska Fotbollförbundets säkerhetschef Martin Fredman till SVT Sport.

När AIK kom med sitt följe på 2 000 man föregicks det av ett bråk på Lilla torg natten inför matchen. Själva arrangemanget på stadion var lugnt ur ett säkerhetsperspektiv.

Till cupfinalen har dock mycket ändrats i upplägget. Det är SvFF som är arrangör och inte Malmö FF och biljetterna har tilldelats i det närmaste lika: MFF har fått 8 500 och Djurgården 8 300 på sin sektion, där man kommer att dela på arenan med buffertzoner emellan. Arenan är inte byggd för att ta emot ett så stort bortafölje.

Ska undvika krockar med 1 maj-tåg

Tillståndet för matchen är sökt för 18 000 personer.

Dessutom har Malmö stad börjat få säkerhetszoner inför kommande Eurovision i Malmö Arena i Hyllie i ett par kilometer från centrum. Den stora logistiska utmaningen kommer dock från 1 maj-tåg.

– Vi har försökt hjälpa till så att det inte krockar med 1 maj-firande som äger rum på olika platser och tidpunkter i Malmö. Sedan har vi det allmänna säkerhetsläget med terrorhot 4, säger Fredman.

Avspark är klockan 14.00 under onsdagen och matchen sänds direkt i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.