Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Blackstenius visade vägen i VM-genrepet mot Filippinerna. Foto: Bildbyrån

Hattrick av Blackstenius i VM-genrepet mot Filippinerna

Uppdaterad
Publicerad

Natten till måndag VM-genrepade Sverige mot Filippinerna – inför stängda dörrar.

Då visade Stina Blackstenius vägen med sina tre mål i 5–1-segern.

– Hon sätter tonen och är jätteviktig för oss, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

Inför VM-premiären mot Sydafrika i Wellington på söndag genrepade landslaget mot Filippinerna natten till måndag, svensk tid. Den inofficiella matchen som enligt Fifadirektiv spelades utan publik och kameror slutade med en överkörning.

Drabbningen ägde rum på den svenska VM-basen och matchen delades upp i 3x30 minuter där stora delar av den svenska truppen fick speltid.

Stina Blackstenius var den som visade vägen då Arsenal-stjärnan stod för ett hattrick. Övriga svenska målskyttar blev Fridolina Rolfö och Johanna Rytting Kaneryd.

Magdalena Eriksson, som berättar att hon själv spelade alla 90 minuter, imponerades av Blackstenius insats.

– Jag tycker hon ser väldigt het ut och skapar många chanser, hon är ett ständigt hot. Sen är det ett bra kvitto för oss i vårt offensiva spel att vi lyckas komma fram till många farliga chanser.

Tre spelare deltog inte

Sofia Jakobsson, Caroline Seger och Amanda Ilestedt, som samtliga har dragits med skadekänningar inför mästerskapet, fick inte speltid under matchen.

Jakobsson satt till skillnad mot de andra på bänken men Gerhardsson valde att inte byta in henne i slutet som planerat på grund av hur spelet såg ut.

Han var annars nöjd med svaren han fick i genrepet.

– Det är givetvis alltid viktigt och skönt att vinna fotbollsmatcher, och dessutom är det bra att vi i genrepet fick möjlighet att ge speltid till stora delar av truppen. Nu tar vi med oss den här insatsen och fortsätter förbereda oss på bästa sätt fram mot VM-premiären mot Sydafrika på söndag, säger han.

KLIPP: Stina Blackstenius öppnar upp om vändningen i Arsenal

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Blackstenius berättar hur hennes säsong i Arsenal vände. Foto: SVT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.