Robert Lewandowski blev historisk med sitt hattrick i kväll. Foto: Bildbyrån

Lewandowski historisk efter triss

Uppdaterad
Publicerad

Robert Lewandowski gjorde hattrick när Barcelona vann hemma mot Viktoria Plzen med 5-1. Därmed noterades han för ett nytt rekord i Champions League som den förste spelare som gjort hattrick med tre olika klubbar.

34-årige Lewandowski har gjort hattrick för Borussia Dortmund, Bayern München och nu Barcelona. Sedan tidigare har Cristiano Ronaldo, Filippo Inzaghi och Neymar gjort hattrick för två olika klubbar.

Efteråt hyllades han av motståndartränaren.

– Lewandowski visade sin klass i kväll. Hans avslut är fenomenala och han väljer alltid den perfekta positionen i boxen. Han är med rätta ansedd som en av världens bästa anfallare, säger Viktoria Plzens Michal Bilek enligt Uefa.

Åtta mål på fem matcher

Lewandowski har inlett säsongen som en ”Haaland light” och gjort åtta mål för sina nya klubb på fem matcher efter övergången från Bayern München i somras. Till skillnad från förra säsongen är Barcelona ett lag i harmoni och de 77000 på Camp Nou trivdes med kvällens uppvisning.

Tjeckiska Viktoria Plzen kom till Katalonien med en svit på 34 matcher utan förlust i alla turneringar (29 vinster och fem oavgjorda). I kväll var man inte ens nära att få med sig något.

– Vi gav verkligen allt i kväll även om 5-1 är ett grymt resultat. Barcelona visade verkligen sin kvalitet, säger Plzens målskytt Jan Sykora som trots allt vårdade minnet av att ha gjort mål på Camp Nou.

Kulusevski inbytt för Tottenham

Dejan Kulusevski kom in på planen efter 61 minuter när Tottenham tog emot Marseille. Med en knapp kvart kvar fick Richarlison hål på fransmännen som spelade nästan hela andra halvlek med en man mindre. Brasilianaren gjorde kort senare även 2–0.

UEFA Champions League

FC Barcelona logo

FC Barcelona

5 - 1

Viktoria Plzen logo

Viktoria Plzen

Spotify Camp Nou, Barcelona
Publik: 77411
Domare: Lawrence Visser

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.