Hattrick av Zlatan när LA Galaxy vände och vann

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic kastade sin vita Galaxy-tröja i gräset för att fira ett hattrick som innebar 4–3 i det dramatiska mötet med Orlando hemma på Stubhub Center i Carson.

Zlatan Ibrahimovics fyrverkeri började i 47:e minuten med en hög nick till 2–2. Orlando svarade snabbt med ett tredje mål, av Dom Dwyer.

Efter 67 minuter väggspelade sig Zlatan och norrmannen Ola Kamara sig synbarligen retligt lätt fram, och svensken avslutade med en flygande nick; 3–3.

Och bara fyra minuter senare öste Ibrahimovic från nära håll in 4–3, vilket fick Los Angeles Galaxy att på Twitter utbrista , ”DO YOU BELIEVE IN ZLATANNNNNNNNNNNNNN”.

Tvåa i skytteligan

Svensken kastade sin vita Galaxy-tröja i gräset för att fira hattricket som avgjorde matchen hemma på Stubhub Center i Carson.

Detta var ”Ibras” mål nummer 13, 14 och 15 under MLS-säsongen.

Segern innebär att Galaxy går upp till en tredjeplats i Western Conference, dock med en match mer spelad än ettan och tvåan, FC Dallas respektive Los Angeles FC.

Zlatan är tvåa i skytteligan, slagen bara av Josef Martínez i Atlanta på 24 mål.

Även Gustav Svensson målade

Svenske landslagsspelaren Gustav Svensson såg även han till att bidra för sin MLS-klubb.

Seattle Sounders-mittfältarens andra mål för säsongen hjälpte laget till en 3–1-seger över Anton Tinnerholms New York City.

Matchfakta

18 ORL – Cristian Higuita (0-1)

39 LA    – Giovani dos Santos (1-1)

44 ORL – Michael Ciani (självmål) (1-2)

47 LA    – Zlatan Ibrahimovic (2-2)

54 ORL – Dom Dwyer (2-3)

67 LA    – Zlatan Ibrahimovic (3-3)

71 LA    – Zlatan Ibrahimovic (4-3)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.