Degerfors jublar efter ny seger, den här gången med 3-1 över Öster.

Hattrick befäste Degerfors tätposition

Uppdaterad
Publicerad

Johan Bertilsson sköt ett äkta hattrick i hemmamatchen mot Öster och såg till att Degerfors befäste sin serieledning i superettan.

Det tog åtta minuter för Johan Bertilsson att göra 1-0 för Degersfors hemma mot Öster, och sedan bara fortsatte målshowen från Bertilsson. När första halvlek var slutspelad hade han fullbordat ett hattrick och Degerfors hade 3-1. En ledning som laget höll 90 minuter ut och har nu tätposition i superettan efter nio spelade omgångar.

– Det var kul, det var ett tag sedan jag gjorde hattrick. I förra matcherna missade jag allting, i dag satt bollarna. Det är fotboll, det är kul, säger Johan Bertilsson till Dplay efter matchen.

Även tabelltvåan Halmstad vann sin match, 3-2 borta mot Västerås, och hakar på Degerfors i toppen. I övrigt slutade samtliga matcher oavgjort. Bland annat kvitterade Jönköpings Södra sent till 3-3 hemma mot Gif Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.