Hedvig Lindahl med sitt Chelsea efter en Champions League-match mot Rosengård i november 2017. Foto: TT.

Hedvig Lindahl lämnar Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Efter fem år lämnar landslagsmålvakten Hedvig Lindahl Chelsea. Hon är förtegen inför framtiden.

– Klart att jag lämnar. Inget annat nytt att rapportera, säger Lindahl till SVT Sport.

Lindahl, som fyller 36 år i dag, satt på bänken när Chelsea spelade 1-1 hemma mot Lyon på Kingsmeadow stadion i London i semifinalreturen i Champions League (Lyon till final med totalt 3-2). Det var den största matchen i Chelseas damlags historia.

”Det var min sista hemmamatch och jag vill tacka er alla för alla minnen vi delat tillsammans på först Wheatsheaf och sedan Kingsmeadow, det blev till och med Wembley vid något tillfälle”, skriver Lindahl på sociala medier.

”Klart att jag lämnar. Inget annat nytt att rapportera”, skriver Lindahl i ett mejl till SVT Sport.

Två svenskor spelade från start

Den tyska landslagsmålvakten Ann-Katrin Berger stod för Chelsea som hade svenskorna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i startuppställningen.

Nu väntar två bortamatcher för Chelsea i ligan. Yeovil 7 maj och Reading 11 maj. Chelsea ligger fyra i ligan där elva lag spelar. Arsenal har redan tagit hem mästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.