Hedvig Lindahl missar EM-kvalet Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahl missar EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget fortsatt EM-kval för landslagsmålvakten Hedvig Lindahl.

Hon är meniskskadad och under fredagen opererades hon i Madrid.

Emma Holmgren, IK Uppsala, ersätter Lindahl.

Förra veckan meddelades det att Hedvig Lindahl hade skadat menisken. På måndag samlas damlandslaget inför det kommande EM-kvalet.

Det blev som befarat – Lindahl står över.

– Den medicinska utredningen som utfördes i Hedvigs klubblag, Atlético Madrid, visade att hon ådragit sig en skada på menisken som behövde åtgärdas med en operation. Operationen utfördes i Madrid under dagen och det medicinska teamet i Atlético Madrid meddelar att operationen har gått bra. Hedvig kommer nu att påbörja sin postoperativa rehabilitering och vi ser fram emot hennes återhämtning, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett pressmeddelande från svenska fotbollförbundet.

Dubbelmöte mot Island

Sverige spelar sin fjärde match i EM-kvalet torsdag den 17 september då Ungern gästar Nya Ullevi. Därefter möter man Island borta den 22 september. De två sista matcherna i grupp F, som Sverige just nu leder på målskillnad före just Island, spelas i slutet av oktober. Då möter man Lettland och Island hemma.

Nu är det i första hand Göteborgs Jennifer Falk och Zecira Musovic, Rosengård, som tampas om målvaktplatsen.

Emma Holmgren, IK Uppsala, ersätter Lindahl.

KLIPP: Lindahls fina målvaktsspel hjälpte inte (12 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.