Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahl nominerad till världens bästa målvakt

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl var en stor del i det svenska bronset som bärgades i Frankrike under VM i somras. Nu belönas burväktaren med en plats bland de tre nominerade till priset ”The Best Fifa Women's Goalkeeper Award”. Vinnaren annonseras den 23 september.

En av världens tre bästa målvakter, det kan Hedvig Lindahl numer titulera sig som. Efter en fantastisk VM-tunering, där straffräddningen mot Kanada i åttondelsfinalen kanske väger tyngst, så är Hedvig Lindahl nominerad till världens bästa målvakt när Fifa tillkännagjorde finalisterna i ”The Best Awards” i Milano.

På sociala medier kommenterar Lindahl nomineringen.

”Väldigt tacksam att vara nominerad, framförallt med den svåra våren som ledde fram till VM och med en konkurrens som blir tuffare och tuffare för varje år som går. Jag gjorde min landslagsdebut 2002 och det blir inte enklare, tvärt om.”

Hon avslutar:

”Må den bästa målvakten vinna”

De två övriga nominerade målvakterna är Chiles Christiane Endler och Nederländernas Sari van Veenendaal. Vinnaren annonseras den 23:e september. 

Övriga nominerade kan du se här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.