Djurgårdens Magnus Pålsson, tränare, och målvakten Hedvig Lindahl. Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahl petad från Djurgårdens match i Svenska cupen

Uppdaterad
Publicerad

När Djurgården jagar höstens första seger i kvalet till Svenska cupen mot P18 i kväll kommer målvakten Hedvig Lindahl inte spela.

”Det visade sig att jag inte åker med till Gotland”, skriver hon själv på Instagram.

Inför matchen gick Djurgården ut och sa att man skulle låta några spelare vila – och ge chansen åt spelare som gjort det bra på träning.

Nu visar det sig att målvakten Hedvig Lindahl, som fått en tuff start i klubben, är en av de spelare som inte följer med till matchen där avancemang till gruppspelet i Svenska cupen står på spel.

”Det visade sig att jag inte åker med till Gotland men jag hoppas att ni dyker upp och hejar fram tjejerna till första segern och avancemang i cupen”, skriver hon till sina följare på Instagram.

Djurgårdens sportchef Jean Balawo säger till Fotbollskanalen att orsaken till Lindahls frånvaro är att man vill rotera.

– Vi har tre målvakter i truppen och någonstans måste alla få möjligheten att få spela och få matchning. Då valde vi att rotera. Vi har flera andra spelare som är hemma och vilar, (Tilde) Lindwall vilar så det är väl odramatiskt i sig, säger han till sajten.

Avspark är klockan 19.00 idag.

KLIPP: Lindahl rasar efter insläppta målet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Hedvig Lindahl rasar efter insläppta målet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.