Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ada Hegerberg. Foto: Bildbyrån.

Hegerberg inför EM-premiären: ”Nordirland är vårt enda fokus”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll kliver Norge in i fotbolls-EM mot Nordirland.

Med storstjärnan Ada Hegerberg tillbaka i laget – och med höga förväntningar på sig.

– Det är viktigt att vi inte tappar huvudet, säger Hegerberg.

Den 26-åriga Lyonstjärnan gör sitt första mästerskap på fem år och hennes comeback har bidragit till att Norge målas upp som medaljkandidat i England.

– Jag är väldigt förväntansfull, vi har varit i en bubbla sedan den 12 juni. Jag är väldigt sugen på att dra i gång, just nu är det en bra balans mellan hoppfullhet och fokus skulle jag säga.

Norge gick till VM-kvartsfinal 2019. Med en av världens bästa spelare – Hegerberg vann Ballon d'Or 2018 – tillbaka i landslaget har förbundet med svenske förbundskaptenen Martin Sjögren i spetsen nu sikte på medaljerna.

Hegerberg är van vid att bli uppsnackad.

– Vi har fått många frågor om det den senaste tiden, kan jag säga. Jag tror att det är väldigt viktigt att vi inte tappar bort oss själva. Jag menar, man måste få vara ambitiös, men samtidigt måste du vara brutalt ärlig mot dig själv, i varje ögonblick, så du inte tror att du är bättre än du är, eller sämre. Det är klart att vi vill gå långt, men just nu är vårt enda fokus att få ett bra resultat mot Nordirland, att komma in i det och se hur långt vi kan gå.

Anfallaren njuter av att vara tillbaka i landslaget.

– Ja, jag har saknat att vara med och representera laget på den stora scenen. Självklart är laget, tjejerna en del av det, men också relationen till nästa generation. Jag tycker att vi har kommit otroligt långt när det kommer till att inspirera yngre generationer, unga pojkar, unga flickor, den dagliga relationen hade jag inte när jag var borta.

Norge-Nordirland börjar 21.00 och sänds i TV4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.