Ada Hegerberg vid Champions League-finalen med Lyon i maj 2019. Foto: Bildbyrån.

Hegerberg löptränar igen efter korsbandsskadan

Uppdaterad
Publicerad

Ada Hegerberg är tillbaka i löpträning.

På Twitter har hon publicerat en video där hon joggar.

– Jag har börjat springa igen och det känns riktigt bra. Det är som julafton för mig, säger Hegerberg till norska VG.

I januari skadade Ada Hegerberg korsbandet. Säsongen var över och hon förväntades att bli borta i sex månader.

Norskan kämpar för att ta sig tillbaka och har publicerat en video på Twitter där hon springer på ett löpband. ”Jag känner mig som ett barn igen”, skrev hon ovanför videon.

”Det hjälper mig”

Norska VG har pratat med Hegerberg.

– Jag är inne på fjärde månaden med rehabilitering. Så här långt har det gått bra. Allt går enligt planen, säger Hegerberg till den norska tidningen.

– Jag har börjat springa igen och det känns riktigt bra. Det är som julafton för mig. Jag känner mig väldigt bra och självsäker, jag ser förbättringar för varje dag som går. Det hjälper mig att bygga upp självförtroendet som behövs för att ta sig tillbaka.

Den 24-åriga anfallaren spelas till vardags för franska Lyon. Klubben var tre poäng före PSG när ligan pausades på grund av coronaviruset. I Frankrike är inte idrott tillåtet förrän tidigast i september och det betyder att Lyon kommer att bli mästare, uppger både nyhetsbyrån AFP och radiostationen RMC.

ARKIV: SVT Sport träffade Ada Hegerberg 2018

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.