Jumbon Helsingborg tog säsongens första seger

Helsingborg stod utan en seger efter sex allsvenska omgångar.

Då vann jumbon mot AIK med 2-0 hemma på Olympia efter dubbla nickmål i andra halvlek.

– Det känns fantastiskt att äntligen få vinna, säger hjälten Anthony van den Hurk till SVT Sport.

Mardrömssviten är över för Helsingborg.

Efter sex raka matcher utan seger ordnade anfallaren Anthony van den Hurk tre viktiga poäng i botten med ett mål och en assist.

Först låg han bakom 1-0 i den 68:e minuten när han vände bort AIK:s Robin Tihi ute vid hörnflaggan och hittade en omarkerad Alex Timossi Andersson i straffområdet.

– Jag kände att det fanns stora ytor precis framför mål och tittade inte ens utan jag bara kände att Alex var där och avslutet var fantastiskt, säger van den Hurk till SVT Sport.

Sedan, i den 83:e minuten, fastställde nederländaren slutresultatet 2-0 när han själv nickade in bollen efter ett perfekt inlägg från höger signerat Filip Sjöberg.

– Jättebra inhopp av ”Fille” som hittade mig och i det läget kunde jag inte missa.

Den stora snackisen i första halvlek blev annars en straffsituation efter cirka 20 minuter där AIK:s Bilal Hussein avlossade ett skott som träffade Martin Olsson på armen. Domaren Glenn Nyberg friade, men Olsson erkände själv efteråt att bollen träffat armen.

Martin Olsson var också nära att ge Helsingborg ledningen i slutet av första halvlek när han sköt en frispark i ribban.

HIF har nu lika många poäng (5) som nästjumbon Falkenberg, men aningen sämre målskillnad. AIK tappar två placeringar och är nu tia i tabellen.