Foto: Bildbyrån

Helsingborg-tränaren laddad: ”Jag skiter fullständigt i det”

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborg är tillbaka i allsvenskan – och målet är att hålla sig kvar.

Men försäsongen har inte riktigt gått som man tänkt sig.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det varit optimalt med skadorna, säger tränaren Jörgen Lennartsson till SVT Sport.

Det blev en tredjeplats i superettan förra säsongen och i kvalet till allsvenskan lyckades man besegra Halmstad. Därmed cementerade man en plats i högstadivisionen 2022.

Men enligt media tippas Helsingborg (15:e) ta snabbtågsbiljetten ner till superettan.

– Vi har krav på oss själva, sen ska jag vara ärlig och säga att jag skiter fullständigt i vad media tippar. Det viktiga är vad vi själva tänker, säger tränaren Jörgen Lennartsson till SVT Sport.

Målet: Allsvenskan 2023

Lennartsson menar att lager är inspirerat inför seriepremiären.

– Vi är tillbaka på den allsvenska scenen och ska försöka hitta metoderna för att hålla oss kvar. För vår del har vi ett mål med säsongen och det är att spela i allsvenskan 2023.

”Part of the game”

Men försäsongen har präglats av skador. Man har fått mittfältaren Brandur Hendriksson och nyckelspelaren Wilhelm Loeper långtidsskadade.

– Jag skulle ljuga om jag sa att försäsongen varit optimal gällande skadorna. Förra säsongen var vi skonade från skador, men hittills i år har det sett annorlunda ut. Men de här skadorna vi har fått nu är i princip oturskador, och det är ju ”part of the game”, sådant får man räkna med, säger Lennartsson.

Helsingborg inleder den allsvenska säsongen med bortamatch mot Hammarby på lördag.

MISSA INTE: SVT:s Fotbollsstudion inleds den 4 april – fokus på första omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.