Foto: TT

Helsingborg: Vi har fortsatt förtroende för Olof Mellberg

Uppdaterad
Publicerad

En poäng och noll gjorda mål är Helsingborgs facit efter fem omgångar.

Trots det sitter tränaren Olof Mellberg säkert.

– Jag och resten av ledningen har förtroende för honom även i detta trängda läge, säger Helsingborgs ordförande Krister Azelius till Sydsvenskan.

Helsingborg har fått tuffast tänkbara start på den allsvenska säsongen. Förlusten senast mot Mjällby betyder att laget är sist i tabellen på en poäng och inte ett enda mål framåt.

I en intervju med Sydsvenskan berättar Helsingborgs ordförande Krister Azelius att han inte är helt lugn med situationen som klubben befinner sig i.

– Det är klart att det är ett prekärt läge. Det är mycket kvar av säsongen, men med det sagt är det bekymmersamt. Vi behöver onekligen få till stånd en prestation som inte bara är bättre utan som också genererar poäng, säger han.

Olof Mellberg presenterades som ny tränare i höstas och trots krisen kommer han bli kvar i den rollen.

– Jag och resten av ledningen har förtroende för honom även i detta trängda läge, säger Azelius.

– Jag vet vad jag själv sa på presskonferensen när vi presenterade Olof. Då sa jag ”Fram till nu har vi haft tre tränarbyten under säsongen. Vi måste få lugn och ro, och möjlighet att arbeta långsiktigt”. Och det gäller fortfarande trots den mycket besvärliga inledningen. Vi kan inte omkullkasta alla planer.

Härnäst väntar Djurgården på måndag för Helsingborg som därefter ställs mot IFK Göteborg.

KLIPP: Se målet som sänkte Helsingborg mot Mjällby (2 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.