Oscar Hiljemark träffade sin flickvän på ett ovanligt sätt. Foto: Bildbyrån

Hiljemark om livet utanför planen

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara på fotbollsplanen som Oscar Hiljemark har det bra just nu.

Även vid sidan om så rullar livet på som det ska.

Han får njuta av Italiens mat och mode tillsammans med flickvännen – som han träffade på ett ovanligt sätt.

”Jag fick jobba lite för det”, säger han.

Hiljemark är tvåa i Serie A:s skytteliga. I går gjorde han två mål borta på Milan, på självaste San Siro.

Det går minst sagt bra för Oscar Hiljemark just nu.

Serie A

En anledning till det är, enligt honom själv, att livet utanför planen är bra. Han trivs socialt, med maten och det stora modelivet.

– Vi har hittat ett kanonhus, och maten är som alltid väldigt, väldigt bra. Och vädret är helt fantastiskt. Vi landade nu här i 30 grader. Det har varit en regndag sedan vi kom ner till Palermo. Så vi trivs väldigt, vädigt bra, säger han till SVT Sport.

”En skön historia att dra”

En av de kanske viktigaste anlendingarna till framgången är flickvännen Elin.

– Det är en fantastisk tjej och en stor anledning till att det går så pass bra på och utanför planen. Hon bidrar väldigt, väldigt mycket. Hon får stå i skymundan och får inte lika mycket cred som jag får. Men hon förtjänar det defintivt, säger han.

Paret träffades på ett något ovanligt sätt, nämligen via Instagram.

– Det stämmer. Vi träffades för två år sedan och har varit tillsammans i ett och ett halvt år drygt, säger Hiljemark till SVT Sport.

Hur gick det till?

– Jag satt en kylig kväll i Eindhoven. Jag satt med telefonen i min ensamhet, och där var hon helt plötsligt. Jag försökte ta kontakt med henne relativt snabbt, men fick väl jobba lite för det. Det är en skön historia att dra för, förhoppningsvis, barnen och barnbarnen i framtiden.

– Jag såg en bild som jag fastnade för. Hon hade något som fick mig väldigt, väldigt intresserad. Det är en fantastiskt vacker och snygg tjej, men också intelligent och driven och rolig att umgås med. Vi har väldigt kul ihop.

”Otroligt kul”

Förutom maten och vädret är ju Italien känt för sitt mode, något som passar Hiljemark bra.

– Jag har alltid haft en stor förkärlek till kläder, och det är ju ett av italienarnas starkaste områden. Jag tycker att det är otroligt kul att få fortsätta att utveckla det intresset här. Jag tycker att det är väldigt, roligt och en rolig hobby.

Blir det mycket shopping?

– Nja... Det är väl när saker och ting behövs... Fast jag har väl en reltativt stor garderbob, det ska jag inte sticka under stol med.

– Men jag försöker bygga garderoben från grunden och köpa saker som jag tycker behövs så att det inte blir för mycket krimskrams som behöver slängas.

Fått gliringar

Hans modeintresse har inte undgått lagkamraterna.

– Jag får väl höra en och annan skön gliring om min outfit, hehe. Men det har bara varit positivt, så det är väl kul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Serie A

Mer i ämnet