Foto: TT Nyhetsbyrån

Holländska storstjärnan missade träning

Uppdaterad
Publicerad

Sverigebekantingen Lieke Martens är ett frågetecken inför matchen mot Sverige.Åtminstone enligt den nederländska landslagsledningen.– Vi vet inte än om hon kommer spela, säger presschefen Anja van Ginhoven.

När Nederländerna tränade på Stade du Merlo i utkanten av Lyon saknades ex-damallsvenska spelaren Lieke Martens på planen.

– Hon har haft problem med sin tå sedan matchen mot Japan, säger Anja van Ginhoven till SVT och fortsätter:– Men de som spelade mot Italien i VM-kvarten hade återhämtning, så hon var inte ensam om att sitta på testcykel.

Enligt det nederländska lägret var den 26-åriga anfallsstjärnan ett frågetecken redan inför matchen mot Italien.

– Coachen sa att det var 50-50 innan matchen mot Italien. Sen spelade hon och det betyder att hon var hundraprocentig, annars hade hon inte spelat, säger van Ginhoven. 

Nederländska journalister på plats på träningen säger till SVT Sport att de är övertygade om att Martens spelar och menar att landslagsledningen bara vill vilseleda Sverige. Presschefen är fåordig på frågan om hon blir spelklar.– Vi vet inte än om hon spelar, säger van Ginhoven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.