Martens spelade hela matchen mot Italien med en skada Foto: Bildbyrån

Nederländska stjärnan: ”Jag kan spela på onsdag”

Uppdaterad
Publicerad

Lieke Martens är en av Nederländernas stora profiler. FC Barcelona-stjärnan har haft problem med en tåskada under VM, men spelade hela kvartsfinalen mot Italien. Nu ser hon fram emot semifinalen mot Sverige, och är inställd på att spela.

– Om jag kunde spela nu så kan jag göra det på onsdag, sa hon till Algemeen Dagblad efter matchen.

Martens har haft problem med en tå på vänster fot under en längre tid. Efter åttondelsfinalen mot Japan så var smärtan så stor att hon knappt kunde gå på några dagar, och det var länge oklart om hon skulle komma till spel mot Italien.

Men efter kvartsfinalen är det positivare tongångar än efter åttondelen, även om hon är inställd på att dagarna fram tills semifinalen kommer se ut ungefär likadant som dagarna inför kvartsfinalen.

–Jag kan göra mycket på andrenalin. På onsdag så kommer det vara som det varit innan, säger hon till AD.

– Det var en bergochdalbana. Men jag har alltid trott på det. Jag vet vad min kropp kan göra. Vi har ett fantastiskt medicinskt team och tillsammans har vi gjort det möjligt. Och nu har jag just avslutat 90 minuter. Det kommer fortsätta att göra ont. Men om jag kunde spela nu så kan jag göra det på onsdag också, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.