Hotellbråk inför VM-semin

Uppdaterad
Publicerad

USA studerade sitt eventuella finalhotell. Problemet? England bor där nu.

– Det är inte snyggt och inget jag skulle tillåta vår organisation att göra, säger Englands förbundskapten Phil Neville. 

Tungviktsmötet mellan England och USA behöver egentligen inte mer ved i brasan än det rent sportsliga – men en hotelltvist har fått båda lagens förbundskaptener att råka i luven på varandra.

Eftersom både semifinaler och finaler spelas i Lyon kommer vinnaren att bli kvar i Lyon. Och när då England bor på ett lyxigare hotell än USA inför semifinalen har amerikanerna undersökt möjligheten att byta till det hotellet vid en eventuell final. 

USA:s försvar: ”Har inget med arrogans att göra”

På söndagen besökte därför två ur amerikanska ledningen det engelska spelarhotellet – medan England var på träning.

– Det har inget med arrogans att göra. Det handlar om planering och förberedelse, jag tycker det är rätt normalt, säger USA:s förbundskapten Jill Ellis som framhåller att det inte är personer ur den sportsliga ledarstaben som varit där:

– De enda två som planerar är min administratör och hennes chef. Och alla vi andra bryr oss inte om det. Det handlar om att göra sitt jobb.

England: ”Inget vi skulle göra”

Men i det engelska lägret är det andra tongångar.

– Jag hoppas de gillade hotellet men att skicka någon till någon annans hotell… det där är inget vi skulle göra. Men det är deras problem, säger Neville och fortsätter:

– Det är inte att det är orättvist men det är bara inte snyggt. 

Om USA får byta upp sig till Englands hotell avgörs kl 21 på tisdag. Då är det nämligen avspark i VM-semin mellan lagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.