Malmö FF säljer jättetalangen Hugo Larsson. Foto: Bildbyrån

Hugo Larsson lämnar Malmö FF för Eintracht Frankfurt

Uppdaterad
Publicerad

Hugo Larsson lämnar Malmö.

18-åringen är klar för tyska Eintracht Frankfurt.

Enligt Aftonbladet blir han allsvenskans dyraste försäljning någonsin.

132 miljoner kronor uppges Eintracht Frankfurt betala för Malmö stortalang Hugo Larsson, en rekordsumma för allsvenskan. Han passerar Alexander Isak, och internt i MFF går han om Zlatan Ibrahimovic.

Han lämnar den svenska klubben 1 juli och hans nya kontrakt sträcker sig till 2028. Sportchefen Daniel Andersson säger följande om försäljningen:

– I slutändan är det självklart så att Hugo Larsson ska ha störst beröm av alla. Han är en fantastisk talang och fotbollsspelare men minst lika mycket en fantastisk kille som dessutom är MFF:are in i själen. Vi önskar Hugo stort lycka till ute i Europa.

I pressmeddelandet lämnar även Larsson en kommentar.

– Jag har några veckor kvar att njuta av allt det innebär att vara MFF-spelare. Det är två matcher kvar och särskilt hemmamatchen kommer bli speciell. Just nu känner jag bara stor tacksamhet.

Hugo Larsson flyttades upp till A-laget under 2022 och blev ordinarie efter sommaren. Hittills under den pågående säsongen har mittfältaren startat alla tio matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.