Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgården ledde med 1–0 när det utbröt ett storbråk på planen och bangers och bengaler regnade in från läktaren. Foto: Bildbyrån

Efter skandalscenerna på Tele2 – Djurgården vinner derbyt mot AIK

Uppdaterad
Publicerad

1-0-ledning för Djurgården.

Då utbröt skandalscener när det regnade in bangers och bengaler från AIK-klacken.

Supportrar tog sig även in mot planen och hamnade i bråk med polis.

– Det är aldrig okej att kasta in saker, det äventyrar vår säkerhet på planen. Det ska bort från arenorna, säger Djurgårdens Marcus Danielson till SVT Sport.

Efter 82 mållösa minuter kom matchens första mål. Bollen hamnade framför Marcus Danielson i en tilltrasslad situation i AIK:s straffområde och mittbacken placerade in 1-0.

Direkt smälldes det av flera bangers från bortasektionen. Matchen avbröts men återupptogs efter några minuter.

I slutminuterna utbröt skandalscener på nytt när Axel Björnström blev utvisad och ett storbråk mellan flera spelare sattes i gång. Erick Otieno visades också ut och då regnade det in bangers och bengaler från AIK-klacken. Matchen avbröts och det började också brinna på läktaren.

Supportrar tog sig även in i området mellan planen och klacken och bråkade med polisen. Sotirios Papagiannopoulos menar att det är tråkiga scener, men säger även följande:

– Jag har en viss förståelse för de arga människorna som tyvärr inte orkar mer. Vi får helt enkelt skärpa oss, det är inte tillräckligt bra. Jag förstår att man är arg och att man bryr sig om AIK, för det gör ont just nu.

Återupptogs efter en timme

Matchen återupptogs en timme efter att den avbröts.

– Domaren bestämde att vi inte kunde spela fotboll när det såg ut. På matchmötet frågade jag domaren ”vad kräver du för att fortsätta?” Då ville han ha ordningsvakter och polis framför norra läktaren. Det som tog tid var att polisresursen fanns även utanför. Insatschefen ville ha tid att tänka, säger matchdelegaten Per Kjellin i Discovery+.

Det blev inga mer mål när matchens sista fem minuter spelades färdigt och Djurgården tog sin första vinst på Tele2 mot AIK i allsvenskan.

– Fantastiskt skönt att få göra målet så sent i matchen, det kändes som att vi var det bättre laget hela tiden, säger Danielson.

Skandalscenerna i Stockholmsderbyt utreds av polisen under rubriken våldsamt upplopp. Ingen är ännu gripen.

– Vi kommer att gå igenom den kameraövervakning som finns, säger polisens presstalesperson Rebecca Landberg enligt TT.

KLIPP: Marcus Danielson skjuter in avgörande målet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1 - 0

AIK logo

AIK

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 26084
Domare: Andreas Ekberg

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.