Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Nannskog oroad över organiserad huliganism. Foto: BILDBYRÅN/SVT

Daniel Nannskog efter skandalscenerna i derbyt mellan AIK och Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmsderbyt avbröts efter att skandalscener utspelat sig på Tele2 arena. SVT:s expert Daniel Nannskog fördömer händelsen.

– Detta är väldigt väldigt dåligt för svensk fotboll och det här måste vi få stopp på nu.

Efter att Djurgården gjort 1-0 började det regnade in bangers och bengaler från AIK-klacken. Supportrar tog sig även in mot planen och hamnade i bråk med polis.

– Det känns verkligen organiserat (från de inblandade personerna på läktaren) och det måste man få koll på och kunna få stopp på tidigare än vad man gjorde i den här matchen, säger Nannskog och fortsätter:

– Vi fick även se problem i cupfinalen där supportrar sprang in på planen och hetsade och det blev handgemäng. Detta är väldigt väldigt dåligt för svensk fotboll och det här måste vi få stopp på nu.

Stockholmderbyt avbröts efter skandalscener:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgården ledde med 1–0 när det utbröt ett storbråk på planen och bangers och bengaler regnade in från läktaren. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.