Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson upprörd efter skandalscenerna under derbyt. Foto: BILDBYRÅN/SVT

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson efter derbyt: ”En svart dag för AIK”

Uppdaterad
Publicerad

Inkastade bangers och bengaler, supportrar i bråk med polisen och brand på läktaren.

Djurgårdens sportchef var upprörd efter derbyt.

– Jag har varit med länge inom fotbollen men det här är några av de största skandalscenerna jag har upplevt live på en arena, säger Bosse Andersson till SVT Sport.

Djurgården vann derbyt mot AIK med 1-0 – men allt snack efteråt handlade om skandalscenerna som gjorde att matchen fick avbrytas i en timme.

– Jag kan inte minnas att jag upplevt sådana här scener, att man är så hänsynslös för en fotbollsmatch. En svart dag för AIK, säger Bosse Andersson.

AIK:s tränare Andreas Brännström sa till Discovery efter matchen att han kände sig medskyldig till läktarskandalen.

– Jag sade det sekunder efter matchen. Vi har förlorat ett derby och gjort människor arga och besvikna. Man skäms när man ska till jobbet i morgon, utvecklade han på presskonferensen efteråt.

”Mycket frustration”

På läktaren syntes banderoller under matchen som krävde både Brännströms och AIK:s vd Manuel Lindbergs avgång.

– Det är inget konstigt, det är mycket frustration och det är klart att jag har en del av ansvaret. Det är fullt naturligt i den här branschen. Den här branschen är oförlåtande, säger Lindberg.

Bosse Andersson konstaterar att både svensk fotboll och AIK står inför stora utmaningar.

– Styrkan i svensk fotboll är engagemanget, publiken, inramningen. Det här är en smäll på käften. Det är inte bra för svensk fotboll och inte bra för AIK i situationen de är. De måste enas och börja vinna fotbollsmatcher, nu kommer det att bli diskussioner om andra frågor än fotbollsfrågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.