Fotbollspelaren Niklas Hult bördig från Värnamo men nu i AEK Aten finns med i EM-kvaltruppen som möter Färöarna och Norge nästa vecka. Foto: TT

Niklas Hult väntas ersätta Ludwig Augustinsson

Uppdaterad
Publicerad

Ludwig Augustinsson är skadad och borta. Niklas Hult väntas vara den som går in på vänsterbackspositionen i matchen mot Färöarna.

– Vi får se vad Janne väljer för startelva, säger Hult till SVT Sport.

Att Niklas Hult är en ytterback med många fina spelkvaliteter i sig talar för att att han ses vara den som ligger närmast till att ersätta Augustinsson. Men även att han från tiden i Elfsborg har 10 års erfarenhet av spel på konstgräs. EM-kvalet mot Färöarna spelas på plats.

– Först och främst är man alltid glad att vara uttagen, och när man väl är här försöker man alltid sno en startplats. Sen har ju ”Ludde” gjort det väldigt bra. Det har varit svårt för övriga att ta en chans där. Chanserna ökar nu när han tyvärr har blivit skadad. Vi får se på torsdag vem Janne väljer att starta med.

Niklas Hult, som till vardags spelar ytterback i grekiska ligan i AEK Aten, var uttagen även till senaste samlingen, men han fick ingen speltid. Tillhörde de spelare på bänken som alltid behöver vara beredd.

– Det är man van vid som fotbollsspelare. Man är alltid redo, oavsett om man startar på bänken eller på lanen. Man försöker förbereda sig så bra som möjligt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.