Iranska fans spenderade flera timmar utanför Portugals hotell. Foto: TT

Hundratals iranska fans väsnades utanför Portugals hotell

Uppdaterad
Publicerad

I kväll kan Iran säkra en plats i åttondelsfinalen men då krävs seger mot EM-mästaren Portugal.

Och laget har helt klart fansen i ryggen – sent i går var ett hundratal supportrar utanför portugisernas spelarhotell och väsnades högt i ett försök att störa spelarnas sömn inför dagens avgörande.

– Jag älskar Ronaldo och jag älskar Portugal men det här är en stor match. Vi måste göra allt vi kan, säger iranske supporten Mehdi Fayez enligt AP.

Ett hundratal iranska fans spenderade flera timmar utanför hotellet där det portugisiska landslaget håller till. De spelade hög musik och sjöng för att på så sätt störa spelarnas sömn inför matchen i kväll som avgör Irans VM-öde.

Superstjärnan Cristiano Ronaldo filmades sent i går av portugisisk tv när han vid ett fönster gestikulerade i ett försökt att få tyst på Irans supportrar. Men även i morse fanns fans kvar på plats utanför hotellet och väsnades högt.

Polisen nåddes av informationen vid klockan 23 i går och fick först iväg en grupp supportrar från hotellet. Men senare kom en ny våg av iranska fans, polisen blockerade vägar i närheten men eftersom huvudgatan fortfarande var öppen kunde iranska fans strömma till och från hotellet.

Under förmiddagen sågs Portugals landslagsspelare gå en promenad runt hotellet.

20:00: Iran-Portugal, Saransk, SVT1/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.