Foto: Bildbyrån

Hurtig klev fram i stjärnornas frånvaro: ”Lyser om henne”

Uppdaterad
Publicerad

Flera tongivande spelare saknades i startelvan mot Finland.

Då klev Lina Hurtig fram och ledde Sverige till 2–1-segern.

– Det är en otrolig stämning och en fantastisk match, säger Hurtig till SVT.

Att Lina Hurtig startar en svensk landskamp är ingen ovanlighet. 26-åringen brukar dock ofta utgå från vänster i anfallet men när Stina Blackstenius – som har haft skadeproblem – inte fanns med i startelvan blev det Hurtig som tog den centrala rollen.

Ett bra val skulle det visa sig.

Damlandslaget i fotboll

Hurtig var väldigt delaktig i offensiven och redan i elfte minuten kom hon loss från det finländska försvaret och friställde Fridolina Rolfö som satte 1–0. I 80:e minuten var det Hurtigs tur att hamna i målprotokollet. Filippa Angeldahl slog ett fint inlägg mot bortre stolpen, Hurtig tajmade löpningen perfekt och stötte in slutresultatet 2–1.

– Det var ett otroligt skönt mål. Jag såg inlägget komma, springer mot ytan och kastar mig fram. Otroligt skönt att se den gå in, säger Hurtig.

Förtjänar segern

Hurtig berömmer stämningen på ett utsålt Gamla Ullevi och hon menar att Sverige förtjänar segern.

– Jag tycker att vi börjar bra och får ett relativt tidigt mål. Synd att vi släpper in 1–1. Vi vinner matchen rättvist till slut. Det är vi som för den och förtjänar att vinna, säger hon.

En som var nöjd med Hurtigs insats var förbundskapten Peter Gerhardsson.

– Hon har stora kvaliteter. Hon är i bra form och kommer hit med självförtroende. Det lyser om henne på träningarna och när man träffar henne. Det är en bra spelare med bra självförtroende, säger han.

KLIPP: Lina Hurtig gav Sverige ledningen på nytt med sitt 2-1-mål

VM-kval

Sverige logo

Sverige

2 - 1

Finland logo

Finland

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 13429
Domare: Esther Staubli

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet