Anel Ahmedhodzic. Foto: Bildbyrån

Hyllar MFF-talangen: ”Kan bli en framtida landslagsback”

Uppdaterad
Publicerad

I den rutinerade Rasmus Bengtssons frånvaro briljerade talangen Anel Ahmedhodzic i Malmö FF:s försvar då de slog Mjällby i premiären.

– Han kan bli en framtida back i landslaget tillsammans med Victor Nilsson Lindelöf, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Experten var lyrisk över 21-åringens prestation framför de tomma läktarna.

– Så fin han var idag. De brytningarna. Vi snackade om Glenn Hysén-brytningar. Det här är en kille som inte bara är bra på de här bitarna, utan väldigt trygg i uppspelsfasen också, säger Nannskog.

Nannskog tror alltså att Ahmedhodzic, som var med på landslagets januariturné, kan bli bofast i Blågult i framtiden och i Fotbollsstudion får han medhåll av krönikören Therese Strömberg.

– I framtiden är det inte alls omöjligt att det blir en landslagsspelare av honom. Om man visar upp det här lugnet i Malmö FF med all press det innebär och gör den här typen av insatser. Kan han bibehålla det och fortsätta utvecklas så är det klart att man ska kolla på de möjligheterna, säger Strömberg.

Ahmedhodzic, som ifjol var utlånad till danska Hobro, gjorde debut från start i allsvenskan. Han var själv nöjd med matchen.

– Jag gör det stabilt. Jag gör mitt jobb och håller nollan. Jag tycker vi kontrollerar matchen bra. I första halvlek spelar vi lite safe, men i andra halvlek kör vi verkligen på, säger han till SVT Sport.

KLIPP: Christiansens dubbel gav Malmöseger

Allsvenskan

Malmö FF logo

Malmö FF

2 - 0

Mjällby AIF logo

Mjällby AIF

Stadion, Malmö
Publik: 0
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.