Zlatan Ibrahimovic får dela ut eget pris på Fotbollsgalan. Foto: Bildbyrån

Ibrahimovic får eget pris på Fotbollsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic får ett eget pris som ska delas ut på Fotbollsgalan: ”Nummer 10”

”En hyllning till alla människor som gör det där lilla extra för svensk fotboll”, skriver Ibrahimovic på Instagram.

Det har blivit elva guldbollar hittills för Zlatan Ibrahimovic under hans karriär. Om det blir en tolfte, återstår att se när Fotbollsgalan 2017 arrangeras i november.

Men något som nu är klart är att Ibrahimovic ska dela ut ett eget pris under galan.

Herrlandslaget i fotboll

”Hitta en första nummer 10”

Priset har fått namnet ”Nummer 10” och beskrivs som ett projekt som ska lyfta fram eldsjälar inom den svenska fotbollen. Personer som jobbar extra hårt för att svensk fotboll ska nå fortsatta framgångar.

– Antingen är man med och hjälper till på plan, eller så får man hjälpa till på andra sätt. Det är en självklarhet för mig att göra vad jag kan för Sverige och fotbollen. Nu ska vi hitta en första nummer 10 att passa tröjan till, säger Zlatan i ett pressmeddelande enligt GP.

”En hyllning till alla som gör det där lilla extra för svensk fotboll”

”Jag hade inte mycket när jag växte upp. Bara min rastlösa själ och mina stora drömmar”, skriver Zlatan på Instagram.

”Men nummer 10 är villig att gå längre än någon annan. Det är därför vi skapar ”Nummer 10” – en hyllning till alla människor som gör det där lilla extra för svensk fotboll. Tillsammans med Volvo och det Svenska fotbollförbundet, kommer jag att hitta och prisa nästa ”Nummer 10” under den svenska Fotbollsgalan.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet