Zlatan Ibrahimovic Foto: Bildbyrån

Ibrahimovic orolig – kan tvingas till operation

Uppdaterad
Publicerad

Frågorna hopar sig om hur allvarlig Zlatan Ibrahimovics knäskada är.

En månad in i rehabiliteringen ökar 39-åringens oro, uppger La Gazzetta dello Sport.

Mardrömsscenariot är att han tvingas operera – vilket kan hålla honom borta från spel i flera månader.

Enligt SVT Sports uppgifter i går växer oron i Milan gällande Zlatan Ibrahimovics skada. Liknande uppgifter förekommer även i dag i italienska La Gazzetta dello Sport.

Tidningen uppger att Ibrahimovics egna oro över situationen har tilltagit under rehabiliteringsperioden som inte ska ha gått helt enligt plan.

Det var den 9 maj som 39-åringen klev av plan under Milans match mot Juventus. Kort därpå bekräftades knäskadan och senare att Ibrahimovic missar EM med Sverige. Återhämtningstiden bedömdes till sex veckor.

”Mycket svullet knä”

Anfallaren fick frågan av Janne Andersson om att vara en del av den ”reservbubbla” som togs ut i går med anledning av covidfallen i den svenska EM-truppen.

– Jag kollade hur det var med honom. Han är inte så långt framme, så det var inte aktuellt utifrån var han är i sin rehab, sa Janne Andersson i går.

Gazzetta dello Sport skriver i dag att Ibrahimovic fortfarande har ett ”mycket svullet knä” och att Zlatan själv ska vara väldigt orolig över rehabiliteringen.

Kan tvingas till operation

Mardrömsscenariot är att Ibrahimovic tvingas till en operation – ett scenario som kan bli verklighet i slutet av juni om läkarteamet bedömar att knät inte svarat på rehabiliteringen hittills. En operation skulle i värsta fall hålla Zlatan borta från spel i flera månader.

Ibrahimovic genomgick operation för fyra år sedan i samband med den korsbandsskada han ådrog sig i Manchester United.

KLIPP: Oroväckande bilderna på Zlatan (9 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.