Zlatan Ibrahimovic skadade sig i mötet med Juventus. Foto: Bildbyrån

Beskedet: Zlatan Ibrahimovic straffas med jätteböter

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic, 39, straffas med böter på en halv miljon.

Efter att ha brutit mot Uefas regelverk.

Svenske landslagsstjärnan Zlatan Ibrahimovic är delägare, via Gameday, i spelbolaget Bethard- något som inte är tillåtet enligt Fifas eller Uefas regelverk.

När Zlatan Ibrahimovic gjorde landslagscomeback mot Georgien samt representerade Milan i Europa League var han fortfarande delägare i Maltabaserade Bethard, något som Aftonbladet var först med att uppmärksamma.

I slutet av april startade Uefa en utredning kring Zlatans inblandning i spelbolaget.

”I enighet med paragraf 31.4 i Uefas diciplinära regelverk har en av Uefas utredare i etiska och diciplinära frågor valts ut för att inleda en utredning angående en potentiell överträdelse av Uefas diciplinära regelverk av Mr. Zlatan Ibrahimovic. Då han haft ekonomiskt intresse i ett spelbola” skrev Uefa på sin hemsida då.

I dag kom beskedet: Svensken döms till ungefär en halv miljon i böter. Dessutom straffas svenskens klubblag Milan med 25 000 euro, drygt 252 000 kronor, och en varning.

KLIPP: Det här är vad Uefa utreder runt Zlatan (26 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.