Foto: Bildbyrån

Ibrahimovic: ”Slutar när jag ser någon bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har inga planer på att sluta med fotbollen vad det verkar.

Med sedvanligt självförtroende säger den skadade 40-åringen till italienska La Gazzetta dello Sport :

– Om jag ser en spelare som är bättre än mig slutar jag. Men jag har inte sett en sådan spelare än.

Samtidigt som Sverige förbereder sig för nya Nations League-matcher försöker Zlatan Ibrahimovic komma tillbaka från skada. Efter en knäoperation väntas svensken vara borta från spel åtminstone resten av året, men karriären fortsätter ett tag till, lovar den snart 41-årige anfallaren.

I en intervju med La Gazzetta dello Sport, som Expressen tagit del av, säger Ibrahimovic inte när han räknar med att vara tillbaka, bara att han kommer tillbaka.

”Blir brutalt”

– Ni kommer säkert märka det. När jag kommer tillbaka kommer det synas och höras, det kan du lita på. Det kommer bli brutalt, säger Ibrahimovic.

Trots skadeproblem förde Zlatan Ibrahimovic sitt Milan till ligatiteln, ”lo scudetto”, i Italien förra säsongen. Han stod för åtta mål på 23 matcher och gjorde under fjolåret också comeback i landslaget.

Förlängt kontrakt

När han i maj tvingades till en knäoperation tog spekulationerna om ett karriäravslut ny fart, men i juli förlängde Ibrahimovic sitt kontrakt med Milan med ett år. Och än har han inte tänkt att sluta.

– Om jag ser en spelare som är bättre än mig så slutar jag. Men jag har inte sett en sådan spelare än. Vi är starkare som grupp jämfört med förra säsongen. Vi har ett bättre lag sammantaget. Efter ”scudetton” hade vi ett bra sommarfönster som har stärkt oss. Nu har vi fler alternativ på bänken, säger Ibrahimovic om den nya säsongen.

Experten svarar i klippet nedan på tre frågor om Zlatans skada: ”Man blir aldrig helt återställd”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jon Karlsson och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.