Conor McGregor och Cristiano Ronaldo. Foto: Bildbyrån

Idrottarna som är störst på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo har fler följare på Instagram än någon annan människa i världen.

Portugisen är också helt överlägsen bland idrottarna i världen vad gäller interaktioner på sociala medier – mer än dubbelt så många som tvåan Leo Messi.

Cristiano Ronaldo är störst bland alla idrottare i världen på sociala medier under första halvåret 2019. Det visar en rapport som analysföretaget Hookit har gjort på uppdrag av magasinet Forbes.

Rapporten är byggd på idrottare inom tio sporter som har högst totala interaktion eller engagemang på sina sociala kanaler under de sex första månaderna av 2019. Interaktioner inkluderar gillamarkeringar, kommentarer och delningar på Twitter, Facebook och Instagram.

Flest följare i världen

Där visar det sig att fotbollsspelarna dominerar kraftigt. Av totalt 14 idrottare med minst 100 miljoner interaktioner är nio av dem fotbollsspelare, alla topp fyra. Den enda icke fotbollsspelaren som slår sig in är MMA-fajtern Conor McGregor.

Under årets sex första månader har Cristiano Ronaldo totalt haft 887,2 miljoner interaktioner, mer än dubbelt så mycket som tvåan Leo Messi med 367,1.

Ronaldo, med sina 178 miljoner följare på Instagram – fler än någon annan i världen – tjänar cirka 420 miljoner kronor årligen på sina sociala medier.

I övrigt är LeBron James den basketspelare som är störst på sociala medier, P.K Subban NHL:s dito och Tiger Woods golfens största. Serena Williams är den idrottskvinna som är störst på sociala medier under det första halvåret under 2019 med 26,9 miljoner interaktioner.

Topp sju idrottare

1. Cristiano Ronaldo, fotboll

887,2 miljoner interaktioner på sociala medier under 2019.

2. Leo Messi, fotboll

367,1 miljoner interaktioner på sociala medier under 2019.

3. Neymar, fotboll

289 miljoner interaktioner på sociala medier under 2019.

4. Kylian Mbappé, fotboll

167,6 miljoner interaktioner på sociala medier under 2019.

5. Conor McGregor, MMA

159,7 miljoner interaktioner på sociala medier under 2019.

6. Mohamed Salah, fotboll

152,2 miljoner interaktioner på sociala medier under 2019.

7. Paulo Dybala, fotboll

144,8 miljoner interaktioner på sociala medier under 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.