Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg säger upp personal

Uppdaterad
Publicerad
IFK Göteborg är nästa klubb som vidtar åtgärder i sviterna av coronakrisen. Klubben tvingas till att permittera spelare och säga upp personal.
– Det är mitt jobb att ta besluten, men vi har haft bra diskussioner i organisationen och jag upplever solidaritet och förståelse hos kollegorna, säger klubbdirektören, Max Markusson, till SVT Sport.

Från den första april gäller permitteringen av IFK Göteborgs spelare men även annan personal till följd av de ekonomiska svårigheterna i coronakrisen.

– Det är tråkigt givetvis, det är drastiska tider som kräver drastiska åtgärder. Det tråkigaste är att meddela kollegor.

– Vi ska vara tacksamma för att vi gjorde ett bra jobb med ekonomin i fjol, utan det hade vi inte kunnat möta krisen på ett så bra sätt som vi gör nu.

Klubben skriver på sin hemsida att uppsägningarna och permitteringarna är en del i att ta sig genom den mest akuta ekonomiska situationen med målet att vara redo för eventuell cup- och allsvenskstart senare i vår.

– Det är en orolig situation och vi vet inte var det här tar vägen. vi kan bara förhålla oss till vad vi vet och det är att vi förhoppningsvis kan spela i början av juni. utifrån det perspektivet har vi gjort en åtgärd så vi klarar oss tills dess.

Hur viktigt är det att Allsvenskan kommer igång i juni?

– Det tror jag är superviktigt för hela svenska fotbollen. utan att den sätts igång får vi ställa oss helt andra frågor.

KLIPP: Veckan när Corona lamslog idrotts-Sverige (15 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En SHL-match mellan Skellefteå och Luleå som spelas inför tomma läktare. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer