Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg sparkar Roland Nilsson – Stahre tar över

Uppdaterad
Publicerad

I september 2020 tog Roland Nilsson över IFK Göteborg.

Nu får han gå.

In kliver istället Mikael Stahre.

I höstas skrev IFK Göteborg ett två och ett halvt år långt kontrakt med Roland Nilsson. Nu väljer Blåvitt att sparka 57-åringen, bekräftar klubben i dag.

– 'Rolle' har på ett väldigt professionellt sätt bidragit med kunnande, erfarenhet och positivitet under sin tid hos oss. Han har lagt ner sin kropp och själ i sitt arbete hos oss och det tackar vi honom för, säger Pontus Farnerud.

Stahre tar över

Nu tar Mikael Stahre över som huvudtränare.

– Jag är väldigt hungrig på nya framgångar med Blåvitt, säger han.

Stahre ledde klubben mellan 2012 och 2014. Under den sista säsongen tog han Blåvitt till en andraplats i allsvenskan innan han fick sparken. Han vann även svenska cupen med klubben 2013.

–Han har samlat på sig mycket erfarenhet och utvecklats vidare i sitt ledarskap sedan tiden i Blåvitt. Han är väldigt driven vilket är fundamentalt både som spelare och ledare i IFK Göteborg, säger Pontus Farnerud.

Efter tiden i Göteborg har 45-åringen tränat Dalian Aerbin, BK Häcken, San Jose Earthquakes. Senast kommer han från norska Sarpsborg. Stahre ledde 2009 AIK till SM-guld och vann även svenska cupen med klubben 2010.

IFK Göteborg ligger tia i allsvenskan med nio inspelade poäng på åtta matcher.

KLIPP: Nannskog sågar IFK Göteborgs försvarsspel (26 maj)

SVT har försökt att nå Roland Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.