Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Stahre har fått lämna IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg sparkar tränare Mikael Stahre

Uppdaterad
Publicerad

Förlust mot både rivalen Gais och IFK Norrköping i svenska cupen.

Det blev droppen för IFK Göteborg gällande tränare Mikael Stahre.

Klubben meddelar nu att han har fått sparken.

– Man är ju inte helt jävla dum i huvudet, säger han.

Resultaten har uteblivit i det gångna cupgruppspelet för IFK Göteborg. Efter en seger mot Utsikten föll de mot lokalrivalen Gais, samt 4-0-förlust mot IFK Norrköping.

Inför den allsvenska starten väljer IFK Göteborg nu att göra en stor förändring. Huvudtränare Mikael Stahre får lämna sitt uppdrag.

– Mikael har lagt ner enormt mycket tid och energi för att laget ska lyckas, och det tackar vi honom för. Men för att få ut mesta möjliga av vår trupp krävs nu en förändring, säger klubbdirektör Håkan Mild.

Mild menar att beslutet är taget till följd av att laget inte fått den önskvärda utvecklingen. Detta efter att man har rustat under det pågående vinterfönstret med flera prestigeförvärv.

– Vi tycker att vi har bra spelare. En trupp lever hela tiden och det är en process mer än bara in och ut, men vi är nöjda med truppen, säger Mild till SVT Sport.

”Är inte helt jävla dum i huvudet”

Stahre själv fick reda på det i går eftermiddag och menar att det inte kom som en blixt från klar himmel.

– Jag vet hur det fungerar och man har också en känsla av saker och ting. När man i den rollen som är med i det mesta och sedan märker man att saker tystnar och kallnar, folk dyker upp som inte brukar vara på plats. Så man är ju inte helt jävla dum i huvudet, säger han på en presskonferens.

De assisterande tränarna Alexander Rengryd och William Lundin tar över huvudansvaret medan processen att rekrytera en ny tränare inleds.

För Blåvitts del börjar säsongen med kamratmöte med IFK Värnamo, på hemmaplan 2 april.

MER OM IFK GÖTEBORG: Mikael Stahre: ”Man är ju inte helt jävla dum i huvudet”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikael Stahre har fått lämna IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.