Djurgården lämnar in protest mot cupdatum Foto: Bildbyrån

Djurgårdens cupmatch flyttas efter protesten – Hammarby och AIK får ny speldag

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården och Malmö rasade över speldatumet för kvartsfinalen i svenska cupen.

Nu kommer nya besked att matchen flyttas till söndag, 12 mars, efter protesterna.

Samtidigt flyttas derbyt mellan Hammarby och AIK till måndag, 13 mars.

Djurgården skulle ha spelat kvartsfinalen i svenska cupen mot Malmö FF på måndagskvällen. Det fick båda klubbarna att rasa och de skickade in en protest till Svenska fotbollförbundet att flytta mötet till söndag.

Nu får de sin vilja igenom.

Under tisdagkvällen kom beskedet att matchen flyttas till söndag klockan 16.00. Samtidigt flyttas derbyt mellan Hammarby och AIK till måndag.

Har tajt spelschema

Djurgården skulle först spela åttondelsfinalen i Conference League borta mot Lech Poznan nu på torsdag, cupmatchen mot Malmö FF på måndag och sedan returmatchen mot det polska laget på hemmaplan nästa torsdag.

Djurgården fick därefter stöd från Malmö FF som också ville spela cupmatchen på söndag.

Kruxet var att förbundet lagt cupderbyt mellan Hammarby och AIK på samma arena på söndag.

Rasade mot beslutet

Ett beslut som fick Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att rasa.

– Vi har bestämt i svensk fotboll att om man spelar i Europa på torsdagen så spelar man i allsvenskan, eller cupen i detta fall, på söndagen. Inte måndag eller någon annan dag. Varför ska vi frångå det nu? Man trodde att det skulle finnas en större respekt för det här med Europaspelet men än en gång kör de över det. Vi är ruggigt besvikna, säger han till Aftonbladet.

Under tisdagskvällen valde svenska fotbollförbundet att flytta matcherna.

– Tävlingskommittén anser att det finns särskilda skäl att bifalla Djurgårdens framställan och bevilja en matchflytt till söndagen den 12 mars 2023 kl. 16.00 med anledning av Djurgårdens åttondelsfinaler i UEFA Conference League, skriver de i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.