Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marcus Berg deppar efter IFK Göteborgs uttåg ur svenska cupen. Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg utklassat i gruppfinalen: ”Vi har mycket att jobba på”

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping körde över Göteborg i gruppfinalen i svenska cupen. Norrköping vann med 4–0 och är vidare till kvartsfinal medan Göteborg är utslaget.

– Uppenbarligen har vi mycket att jobba på, säger Mikael Stahre, tränare i Göteborg, i C More.

Inför den sista omgången hade IFK Norrköping, IFK Göteborg och trean Gais chansen att ta sig vidare från gruppen i svenska cupen. Göteborg behövde vinna över Norrköping för att avancera.

Det blev Norrköping som gick vidare till kvartsfinal efter seger med 4–0 mot Göteborg på bortaplan.

– Jag är sjukt besviken såklart. Det sjuka är att jag inte tycker att vi gör en speciellt dålig match. Men 4–0 är 4–0 och det kan man inte snacka bort. Men vi har gjort betydligt sämre matcher under försäsongen, vi blev hårt straffade. Uppenbarligen har vi mycket att jobba på, framför allt i vårt försvarsspel, säger Mikael Stahre, tränare i Göteborg, i C More.

”Fantastisk match”

Arnór Sigurdsson, som är inlånad från CSKA Moskva, låg bakom mycket i krossen då han satte 1–0 i den 37:e minuten, slog frisparken som Arnór Traustason petade in och sedan gjorde Sigurdsson 3–0 på straff.

– Fantastisk match från början till slut. Vi jobbade tillsammans och hade bra energi. Vi är glada, säger Sigurdsson i C More.

Svenska cupen herrar

IFK Göteborg

0 - 4

IFK Norrköping

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 4379
Domare: Granit Maqedonci

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.