IFK Göteborg har sedan tidigare ungdomslag på damsidan Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg startar damlag nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg kommer att ha ett damlag i seriespel från och med nästa säsong. Det klubbades igenom på ett extrainsatt årsmöte under måndagskvällen.
– Det här kommer bli ett stort historiskt ögonblick för IFK Göteborg, säger ordföranden Mats Engström till GP.

Att IFK Göteborg startar ett damlag beslutades redan i vår. Inte förrän nu stod det klart att det blir redan till nästa säsong. Damlaget beräknas kosta IFK Göteborg runt 500 000 kronor under kommande säsong.

– Vi visar att vi är ett föredöme. Vi visar att det är lika viktigt med både killar och tjejer, säger Engström till tidningen.

Klubben anmäler ett lag till division 4 säsongen 2020, precis som lokalkonkurrenten Örgryte. Inte helt osannolikt att den lokala serien alltså kryddas med ett par publikfester.

– Det är klart att ett derby mot IFK alltid är ett derby och kommer att behandlas som det. Det hade varit väldigt roligt. Att IFK också startar damlag är positivt och kan ge olika positiva effekter, säger Örgrytes klubbchef Niklas Allbäck till GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer