Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg värvar på nytt – Farnerud presenterad

Uppdaterad
Publicerad

Igår meddelade IFK Göteborg att man värvat hem Jakob Johansson.

Idag presenterar klubben nästa nyförvärv. Alexander Farnerud har skrivit på för ett kontrakt över säsongen.

36-åringen, som sammanlagt spelat åtta landskamper för Sverige, bröt sitt kontrakt med Helsingborg i vintras. Nu står det klart att han återvänder till Göteborg, men inte till Häcken som han representerade 2016-2017, utan till konkurrenten IFK Göteborg.

– Klubben har en imponerande historia men det som har lockat mest är den satsning som Blåvitt gör inför framtiden. Det känns spännande att få vara en del av det, säger han till klubbens hemsida.

Farnerud har representerat sex klubbar utomlands men vände hem till Sverige 2016, efter en sejour i Torino FC. 36-åringen fick lämna Helsingborg efter förra säsongen, trots att han tidigare meddelat att han gärna fortsatt i klubben.

– Jag var nöjd med min prestation i HIF. Mina ”stats” var bra och jag tror alla såg att jag bidrog med mycket under ett svårt år. Tråkigt att de (HIF) inte kunde se det. Jag blev överraskad av Olof Mellbergs beslut. Jag kände ju att jag hade mycket att bidra med, sa han till FotbollDirekt i våras.

Alexander Farneruds bror, Pontus Farnerud är assisterande sportchef i Blåvitt och har gjort 24 matcher för klubben.

– Jag har inte varit lika aktiv i processen som vid andra övergångar utan har tagit ett steg tillbaka. Det är en speciell situation men vi har alla varit med i fotbollsbranschen i många år och vet vad som krävs på den högsta professionella nivån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.