Jakob Johansson. Foto: Bildbyrån

Klart: Jakob Johansson klar för IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Johansson, 29, återvänder till IFK Göteborg.

Han har skrivit på ett avtal som sträcker sig till och med 2022.

– Det är väl framförallt att det är ett nytt och spännande Blåvitt, säger Johansson till SVT Sport.

Jakob Johansson värvades in till IFK Göteborg 2007. Han tillhörde A-laget fram till 2014 då han drog vidare till grekiska AEK Aten.

Sedan blev det en flytt till franska Rennes, men efter drygt 1,5 år i klubben väljer mittfältaren att återvända till Sverige.

– Flera olika anledningar men främst att vi kort och gott ville hem till Sverige och i Sverige är det bara ett lag som gäller för min del, säger Johansson till SVT Sport.

Vad känns allra bäst med att nu komma hem till IFK Göteborg?

– Det är väl framförallt att det är ett nytt och spännande blåvitt. Mycket har hänt sen jag lämnade och det ska bli intressant att få bli en del i det. Kul!

På grund av coronapandemin är det oklart när Johansson blir registrerad och spelklar.

Två korsbandsskador

Johansson sköt Sverige till fotbolls-VM 2018 genom att göra det avgörandet målet mot Italien. Men han missade mästerskapet på grund av en korsbandsskada. I höstas råkade han ut för en korsbandsskada i sitt andra knä.

Han har kört rehabilitering i ett halvår.

– Jag har gjort mitt yttersta för att hålla igång så bra som möjligt och min rehabilitering går enligt plan. Men nu vill jag naturligtvis komma upp till Kamratgården, träffa laget och sätta igång på allvar, säger han till IFK Göteborgs hemsida.

IFK Göteborg skriver att värvningen har möjliggjorts genom extern finansiering, och därför kommer den inte att påverka klubbens ekonomi. ”IFK Göteborg är helt utan ekonomisk risk”, skriver klubben i pressmeddelandet.

MER FOTBOLL: Janne Andersson om Zlatan i allsvenskan: ”Skeptisk” (13 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.