Rasmus Wiedesheim-Paul. Foto: Bildbyrån

Helsingborg skrällvann borta mot IFK Göteborg

Helsingborg vann överraskande borta mot IFK Göteborg.

Matchen slutade 3–1 till HIF som tog viktiga poäng i bottenstriden.

– I dag gör vi en heroisk kämpainsats, speciellt i andra, och att få kröna det med ett mål är helt magiskt, säger 3–1-målskytten Wilhelm Loeper i Discovery+.

Det dröjde 36 minuter in i matchen innan målnollan spräcktes. Alexander Falsetas satte en elegant passning i djupled som satte Rasmus Wiedesheim-Paul i friläge. Han missade emellertid att sätta dit sitt första allsvenska mål, men på returen tryckte Amar Mushin in bollen till 1–0 för Helsingborg.

Repliken kom snabbt för IFK Göteborg. I 39:e minuten tryckte Gustaf Norlin in 1–1 från nära håll, efter fint förarbete av Eman Markovic.

Bottenlaget Helsingborg chockade Blåvitt än en gång. På stopptid i första halvlek cyklade Rasmus Wiedesheim-Paul in 2–1 på en hörna, en revansch i matchen efter det missade friläget.

Skickade upp målvakten

På slutet tryckte IFK på och skickade upp målvakten på en hörna. Då vann gästerna bollen och kunde storma mot mål, ett mål som saknade målvakt. Wilhelm Loeper satte 3–1 i öppet mål.

Det här var lagets blott andra seger på bortaplan, tillika fjärde totalt, i årets allsvenskan.

– Det betyder allt, vi har kämpat så sjukt hårthela det här året, vi har haft en tro på det vi gör och det har sett bra ut prestationsmässigt vissa matcher, men det är så otroligt viktigt att få med, säger Wilhelm Loeper i Discovery+.

Nu går Helsingborg upp på kvalplats och skickar ner Degerfors på nedflyttningsplats.

Missa inte Fotbollsstudion med det bästa från den allsvenska omgången.